Ninarijaste ideje za pouk Slovenščina

Opis predmeta

Učenci so se te dni učili opisati predmet, oziroma napisati oglas. Delali so v skupinah. Izbrali so predmet, ga natančno opisali in zanj sestavili čim bolj šaljiv oglas (da smo dodali še kanček kreative in zabave).

Ko so z oglasom zaključili, je prišel na vrsto Mario. Kakšen Mario? 🙂 Mario iz oddaje Moja Slovenija. Se je še spomnite? 🙂 Izbrali smo tri učence, dva sta zapustila razred in čakala pred vrati. Nekdo iz skupine je prebral oglas, učenec, ki je ostal v razredu, pa je moral oglas zelo dobro poslušati in si dobro zapomniti čim več informacij. Informacije je predal učencu, ki se je vrnil v razred, le ta pa še tretjemu učencu. Lahko uganete, koliko informacij je prišlo do konca? Bore malo.

Odličen povod za pogovor o tem, kolikokrat moraš stvari slišati ali si jih prebrati, da si jih zapomniš (učenje!) pa o tem, kako hitro se lahko spremenijo in priredijo govorice (Karla je rekla Franciju, da je slišala, da je Milan rekel, da je Polona …).

V navdih in krohot nam je pomagal oglas someščana Uroša, ki je v začinjeni zasavščini objavljen na njegovem profilu, jaz pa sem ga za učence vseeno rahlo poslovenila. 🙂 Vam rečem, da je na socialnih omrežij en kup idej za pouk. Sploh, če imaš dodane taprave ljudi. Zasavce, rečmo. 🙂

Bi posteljo kupili? 😃

Uroš Grahek
Prodajamo posteljo!

Natančneje, prodaja jo moj sin. Razlog: noče spati v njej. Pravi, da potrebuje večjo posteljo. Ne bom lagal, pri njegovi odločitvi ga povsem podpiram, ker si bom potem kdaj tudi sam lahko sposodil njegovo novo posteljo, ker zgleda, da bo do pubertete spal pri starših. Ne vem… Včasih imam občutek, da misli, da midva spiva pri njem v zakonski postelji.

Skratka, gre za posteljo G-design (ornk zadeva – tip, ki jih dela, je prišel z dvema pubertetnikoma, da so jo sestavili). Postelja je normalno – nerabljena, ker je mulo spal v njej reci piši: 1x, pa še takrat je zjutraj zelo zgodaj vstal.

Zraven vam navržemo še jogi. Nepolulan.
Mere: 160×80

Pogoji:
– Prineseš 250 Eur za cel komplet (cena novega je bila 360),
– ne zbijaš cene,
– previdno razmontiraš,
– znosiš u lift (pa paziš na parket… Aja, na parket paziš že med demontažo),
– se nam zahvališ za res dober nakup,
– če te poznam ti lahko ponudim kozarček »soka« (za učence 😛), če te ne, dobiš roko pa akward nasmeh od mene pa moje drage, medtem ko bo froc sramežljivo stal za njenimi nogami in razmišljal, če bomo tudi njega prodali s posteljo.