Dnevi, ki so malo ekstra Igre, druženje, bondanje Novoletni prazniki

Nekaj luštnega za po počitnicah

Nooooooooovo leto, noooooooooovo jutro, nove priložnooooooosti ….

Le da se prvi dan po počitnicah komaj privlečeš do šole. 🙂

Med počitnicami človek namreč doživi glavoodklop in tako je povsem razumljivo, da je po tednu dni zjutraj težko dvigniti dušo in telo, ki sta naštimana na udobno trenirko, nerazmišljanje in občutek, da lahko bereš, kadarkoli ti srce poželi.

Zato je fino, da je prvi dan po počitnicah ravnoprav glavopočasipriklopljen.

Tu sta dve stvari, ki jih z učenci radi počnemo po glavoodklopu. Da je malo lažje. 🙂

1. Ugani, kdo.
Vsak otrok napiše najbolj pomembno/zanimivo/najboljšo/najbolj čudno stvar, ki se mu je zgodila med počitnicami, jo zapiše na listek in se ne podpiše. Listke zmešamo v magični kapsuli (navadna darilna vrečka :D). Nato pa vlečemo in ugibamo, kdo je avtor zgodbice. Tako vsak učencev pride na vrsto, vsak lahko pove tisto, kar želi, malce čarobno je, ko iščemo pisca, pa še malo bolje se spoznamo. Skoraj vsakič se zgodi, da se na tak način kak bolj sramežljiv mulc lažje izrazi in deli z nami zgodbico, ki je mogoče sicer ne bi.

2. Magična časovna kapsula
Letos sem učencem najprej prebrala članek iz Časorisa:
https://casoris.si/sola-se-predstavi/trsica-nina/evalvacija-leta-2022-trsice-nine/

Potem pa smo razmišljali o svojih ciljih, željah, o sebi čez pol leta. In sebi v prihodnosti smo napisali sporočilo. V njem smo zapisali kakšno reč, ki bi jo radi uresničili do takrat, kakšno sporočilo, ki bi ga radi predali svetu v prihodnosti, kakšno misel, ki se nam je danes podila po glavi ali pa kakšen dober predsedniški govor, zaradi katerega bomo čez pol leta ponosni nase. 🙂
Sporočila smo spravili v časovno kapsulo (verjamem, da stare darilne vrečke lahko postanejo – a ma, karkoli!:D) in jo zbasali na dno učiteljske omare. Odprli jo bomo šele čisto zadnji šolski dan!

Potem smo odigrali kviz, se rešili iz sobe pobega in še malo zažurali, pa je bil prvi dan za nami. Naj se novo leto začne. 🙂