Dnevi, ki so malo ekstra Lepe reči Pesmi Rockajmo za naš planet

Rockajmo za naš planet – eko reči

Včasih… povsem nepričakovano… se stvari poklopijo med seboj. Prsti zapišejo prave rime, oko zagleda starega prijatelja, srce vzdrhti ob novi ideji. In potem se zgodi nova stvar, nov projekt, nova pesem.

Tako se je zgodilo nekega dne, ko sem razmišljala, kaj naj sama naredim za lepši svet. In kako naj svoje učence še motiviram, da bodo začeli razmišljati o naši vlogi na zemlji. O skrbi za naš planet. O tem, kako lahko en sam človek naredi toooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooliko.

Gledali smo videe, delali plakate, reciklirali embalažo, izdelovali izdelke iz odpadnih materialov, skrbeli za šolski vrt, se učili ugašati luč, zapirati vodo, deliti igrače in oblačila, živeti brez plastike…

Manjkala pa je pika na i. Mala pika, ki bi naredila velik čudež, ko otroci res začnejo verjeti v to, kar počnemo. Tista pika, ki raste v njih in ostane tam tudi takrat, ko postanejo veliki.

Mala pika je prišla. V bistvu sta prišli kar dve. V bistvu sta bili ti mali pikici dve veliki piki. Jure Jurca in Primož Jelševar. Moja stara prijatelja. Glasbenika. Rockerja. Z glasno kitaro in neštetimi bobni. Popolno za moje mulce! Popolno za motivacijo. In piko na i. Takoj sta bila za akcijo!

Tako smo zadnja dva meseca šole rockali za naš planet. Učenci, učiteljice, Jure in Primož. Na mizah, v telovadnici, na dvorišču, v naravi, kjerkoli, kamor nas je odneslo… in se zabavali sto na uro. Spoznali smo, kako glasbeniki posnamejo glasbo, kako se naredi videospot in ob snemanju občudovali, kaj vse se najde v naravi. Vsi se strinjamo, da je naš polž Polde vsekakor prava zvezda videospota.

Z nami so rockali:

Rockajmo za naš planet – Savus

Rockajmo za naš planet – Prvi (rtvslo.si)