Ninarijaste ideje za pouk Slovenščina

Masterchef petarčki

Jezikovne kuharje v 5.c je danes čakal prav poseben izziv. Iz čisto posebnih sestavin so morali sestaviti slastne povedi, čudovite zgodbe, zveneče besede, ki božajo brbončice (ker je to povsem logično ?) – polne samostalnikov in pridevnikov. Njami, ane? ?

Skupine so si morale najprej prislužiti sestavine. Njihova naloga je bila, da so čisto, čisto tiho in ponavljajo vse, kar pokaže Masterchef (torej, jaz ?). To je bil res moment za dušo. Popolnoma tihi učenci, ki plešejo balet. No, nekaj podobnega baletu. ?

Vse skupine so si prislužile (neverjetno, kako tihi so lahko ?) sestavine glavne jedi: 15 samostalnikov in 17 pridevnikov. Iz njih so morali skuhati čustveno zgodbo. Zgodbo, ki nas bo nasmejala, spravila v jok, zbudila neka čustva. In brbončice. ?

Vodje skupin so dobili čisto prave predpasnike, imeli so omejen čas, ki se je zaključil tako, da so po odštevanju – kakopak – vsi dvignili roke v zrak. ?

Skupine so izmenjale svoje zapise. Pregledali so, če vsebujejo glavne sestavine – podčrtali samostalnike, obkrožili pridevnike.

Zgodbe smo prebrali na glas in izbrali zmagovalno. Kako? Vsak posameznik je na tisto, ki mu je bila najbolj všeč, položil radirko. Le svoje ni smel izbrati.

Zmagovalci Masterchefa 5.c so si prislužili glasen aplavz, pohvale kuharjev in šefa, za nagrado pa so si lahko izbrali igro, aktivnost po svoji izbiri.

Črnih predpasnikov nismo delili.