Matematika Ninarijaste ideje za pouk

Detektivsko zasedanje v 5. razredu

Datum: 6. 4. 2021

Detektivsko zasedanje v detektivskem oddelku 5.c

Dnevni red:

 1. Analiza ugotovitev o osumljenih osebah.
 2. Zbiranje podatkov.
 3. Razrešitev primera.

  Detektivi so se srečali na izrednem zasedanju, saj so jim iz detektivske pisarne javili, da se je v mestu zgodilo kriminalno dejanje: V bližnji piceriji je iz pulta izginil kos pice.

  Osumljenka je bila ženska srednjih let (vendar je za svoja leta videti precej krasna). Glavni detektiv Jelen je še prebral, da ima osumljenka zelo rada pice, spanje, svoje mulce in SIMETRIJO. Kamere so namreč zabeležile, da je bila oblečena v simetrični plašč, pokrivalo, držala je simetrični kovček.

  Za lažjo predstavo, so detektivi risali njen simetrični kovček, očala, plašč, verižice … in jih pošiljali na detektivsko postajo. V detektivsko pisarno smo prejeli tudi posnetke njenega simetričnega obraza, ki so jih zabeležile skrite kamere.

  O simetriji smo seveda preverili še v detektivskih buklah (učbeniku za mat 📖) Po vseh dokazih, ki smo jih priložili, so nam iz detektivske pisarne sporočili, da so osumljenko našli. Obtoženka je obžalovala svoje dejanje in skesano priznala, da ko je zagledala simetrično pico, se ji nikakor ni mogla upreti. Za svoj greh se je opravičila in detektive napotila na snežne bregove, kjer so raziskovali oprijemanje snega na sankah in moč kepe.

  Zapisnik zapisal glavni detektiv Jelen

  Priloga: Fotografija osumljenke